Over Vaardig in Opvoeden

Kinderen zijn magisch. Het mooiste om te zien is een kind dat lekker in zijn vel zit, zich veilig voelt om zijn competente authentieke zelf te zijn. Kinderen willen zich gezien, gehoord, begrepen en erkent voelen. Het zijn net mensen he.
Ik zie wat er bij een kind gebeurd wanneer verwachtingen niet passend zijn, ik zie wat er gebeurd als een opvoeder, met alle beste intenties, toch niet aansluit bij een kind. Frustratie en nare gevoelens bij beide
Soms leg ik iets uit over een fase, over de ontwikkeling van het brein of andere ontwikkelingsfasen. In gesprek met opvoeders zie ik dan lampjes gaan branden…

“Ooh nu snap ik waarom ze niet doet wat ik vraag. Ik begrijp nu beter hoe ik deze situatie kan benaderen. Ik merk dat de sfeer veel beter is sindsdien.”

Als moeder en professional ken ik als geen ander de momenten waarop het opvoeden intens kan zijn. Je bent op zoek naar tips en informatie, je weet het soms gewoon echt even niet meer. En ja dat gebeurt mij ook zeker. Vaker dan je denkt.
Ook ik ga dan op zoek naar meer info, schakel hulpbronnen in en zoek ondersteuning.
En dat wil ik met jullie delen!!!!
Niet perse mijn zoektocht maar die van alle opvoeders, thuis of professioneel. Dankzij mijn werk hoor en zie ik veel, dankzij mijn opleiding weet ik waar ik informatie kan vinden. En dat wil ik laagdrempelig met jullie delen! Zodat ook jij je vaardiger in het opvoeden gaat voelen!

Het is mijn missie dat een kind zich gehoord, gezien en erkend voelt zodat het mag opbloeien tot een individu met zelfvertrouwen.

Mijn naam is Barbara Nennie, pedagoog, trainer en moeder van een geweldige dochter.
Ik word omschreven als een pedagoog op sneakers, down to earth, gek op lezen, inspireren en ik houd van koffie met een scheutje humor.

Door het delen van kennis en inspiratie ondersteun ik pedagogisch professionals en ouders. Dit doe ik door middel van coaching, het geven van workshops en trainingen, ontwikkelen van beleid en andere pedagogische content.

Wil je meer weten over mijn achtergrond? Check mijn LinkedIn pagina